Over Linette

Ik ben Linette Trapman, getrouwd met Cees en moeder van inmiddels twee volwassen zoons, waarvan de oudste bij ons is geboren en de jongste op de leeftijd van 3½  jaar, via adoptie in ons gezin kwam. Een vrolijk zorgenkindje met een zware medische geschiedenis. Na een aantal jaar kreeg hij de diagnose autisme, Gilles de la Tourette en ADHD. Tijdens de intensieve zorg heb ik veel ervaring opgedaan. Ook weet ik van de druk die het legt op jezelf en je gezin om een kind met een beperking op te voeden. De zorg was noodzakelijk maar mijn wereld werd te klein…

Door mijn grafische achtergrond, talent en kennis realiseerde ik in 2007 mijn droom om zelfstandig kunstenaar te worden en daarnaast lessen en workshops te geven aan kinderen en volwassenen. Door de kleine groep en de vaste structuur konden ook kinderen met een beperking lessen volgen en hun tekenkwaliteit verbeteren. Door de jaren heen heb ik veel cursisten mogen stimuleren en bemoedigen.

Het schilderen van eigen werk resulteerde in het publiceren van kunst- en creatieve boeken bij Uitgeverij KokBoekencentrum en Uitgeverij Jongbloed en het geven van spreekbeurten vloeide daar weer uit voort.

"Ik maak mijn schilderijen vaak naar aanleiding van een lied of tekst waar ik door geraakt word. Tijdens het schilderen ervaar ik dat mijn geloof wordt opgebouwd. Een ervaring die ik niet zou willen missen. Ik word getroost en bemoedigd door God. Aan de reacties op mijn kunst, merk ik dat ook anderen die troost en bemoediging ervaren. Ik ben dankbaar dat mijn schilderijen mogen bijdragen aan het geloofsleven van zo veel mensen".

Door omstandigheden heb ik na het HAVO niet voor de studie HBO-Jeugdzorg gekozen maar ben ik de creatieve kant opgegaan. Ik vond het daarnaast altijd fijn om zorgend, sturend en begeleidend bezig te zijn en voelde een grote verbondenheid met kinderen die beperkt zijn in hun kunnen. Ik besloot om met lessen, workshops en spreekbeurten geven te stoppen en een aantal opleidingen te gaan volgen waaronder Social Work (AD) en Creatieve Therapie en ben inmiddels enkele jaren werkzaam als ambulant hulpverlener. In 2021 kreeg ik het op mijn hart een eigen praktijk te starten.
Klik hier om naar mijn praktijk te gaan:

"Ik geloof dat God mijn leven leidt en dat door het starten van een eigen praktijk het beste uit beide vakgebieden bij elkaar komt en dat ik vanuit mijn talent en kennis mag tekenen en schilderen, zorg mag verlenen en kan stimuleren en bemoedigen".